Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δημοπρατήθηκαν φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών Julien’s Auctions, Ντάρεν Τζούλιεν, ανακοίνωσε ότι δύο φορέματα που ανήκαν στην αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα πουλήθηκαν σε δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς στην τιμή των 276.000 δολαρίων.

Τα δύο φορέματα, τα οποία φυλάσσονταν από το θάνατό της τον Αύγουστο του 1997, πουλήθηκαν σε γνωστό μουσείο έναντι 144.000 δολαρίων και 132.000 δολαρίων αντίστοιχα.

«Είχαμε πλειοδότες απ΄ όλο τον κόσμο και είναι υπέροχο να μεταφερθούν (τα φορέματα) σε μουσείο, όπου θα μπορούν να εκτίθενται και να τα θαυμάζει το κοινό» είπε, χωρίς όμως να κατονομάσει το μουσείο.

Το φόρεμα που πουλήθηκε 144.000 δολάρια περιγράφεται από τον οίκο ως ένα βραδινό φόρεμα, το οποίο φόρεσε η Νταϊάνα σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό το 1992. Το δεύτερο, ένα στράπλες μεταξωτό, το φόρεσε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το 1987 καθώς και σε φωτογράφιση την ίδια χρονιά, αλλά και το 1989 στην παράσταση της «Μις Σαϊγκόν» στο Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου.

Και τα δύο τα είχε δημοπρατήσει η ίδια η Νταϊάνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς τρεις μήνες πριν από τον θάνατό της, είπε ο Τζούλιεν. Οι ιδιοκτήτες τους – WeTV και Wedding Central- αποφάσισαν ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για να δημοπρατηθούν και πάλι με αφορμή τον γάμο στις 29 Απριλίου του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Πηγή: Newbeast

Share
Loading