Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Εφτά tips για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά των διακοπών

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ό,τι έγινε, έγινε. Και τα τηγανιτά καλαμαράκια τα φάγαμε, και τα ουζάκια μας ήπιαμε, και τα παγωτά μας φάγαμε. Δίχως ενοχές. Γιατί καλοκαιρινές διακοπές έχουμε μία φορά το χρόνο ;-)
Το θέμα είναι πως η ζυγαριά ή το στενό τζιν δεν χάρηκαν και τόσο με τις διατροφικές ατασθαλίες μας κι έτσι έδειξαν ένα «σκληρό πρόσωπο»! Δύο, τρία, πέντε, όσα κι αν ήταν τα κιλά που φορτωθήκαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν μερικά tips που θα ενισχύσουν το διαιτολόγιο που θα ακολουθήσουμε για την απώλεια τους, οδηγώντας μας πιο γρήγορα στον επιθυμητό στόχο:
1. Καταναλώνουμε περισσότερη πρωτεΐνη
Ο λόγος είναι απλός: για τις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως το μοσχαρίσιο κρέας, το κοτόπουλο, ο τόνος, οι σαρδέλες, τα καπνιστά ψάρια, και οι φακές, ο οργανισμός εργάζεται πιο σκληρά για τη διαδικασία της πέψης κι έτσι καίει περισσότερες θερμίδες.
2. Σηκώνουμε βάρη 
Πρώτον, προσφέρουμε μια αλλαγή στο ασκησιολόγιο μας (σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται ήδη), με αποτέλεσμα να «ξυπνάει» πιο γρήγορα ο οργανισμός. Δεύτερον, οι άρσεις βαρών, μέσω της μυικής ενδυνάμωσης, βοηθούν το μεταβολισμό να κάψει λίπος ακόμα και 24 ώρες μετά την προπόνηση.
3. Καταναλώνουμε περισσότερα καλά λιπαρά
tips αδυνατίσματοςΟι τροφές όπως ο σολομός, το αβοκάντο και τα καρύδια είναι πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά που καταπολεμούν το πρήξιμο.
4. Αλλάζουμε την προπόνηση μας
Όπως προαναφέρθηκε, η αλλαγή στο ασκησιολόγιο ξυπνά τον οργανισμό που πιθανώς βρίσκεται σε μια σταθερή κατάσταση. Αν όμως θέλουμε να δούμε αλλαγές στο σώμα μας, θα χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές ενισχύοντας το μεταβολισμό μας με νέες ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης, τρέξιμο, χορό, γιόγκα, spinning, οτιδήποτε δεν έχουμε δοκιμάσει ως τώρα.
5. Αποφεύγουμε τις επεξεργασμένες τροφές
tips αδυνατίσματοςΤώρα αυτό θα φανεί αρκετά δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο, ειδικά αν ο στόχος είναι η γρήγορη επαναφορά: οτιδήποτε βγαίνει από πακέτο ή σακουλάκι καλό είναι να αποφεύγεται. Σε κάθε περίπτωση τα τηγανιτά, τα αναψυκτικά, το φαγητό που παραγγέλνουμε, τα κουλουράκια, τα κέικ και τα κράκερ, τις έτοιμες σάλτσες κι άλλα.
6. Πίνουμε πολύ νερό
tips αδυνατίσματοςΑκόμα κι αν πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα, σε περίοδο εντατικού αδυνατίσματος ο νέος στόχος μπορεί να είναι τα 10 ή τα 12. Φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό που θα ανεφοδιάζουμε συνεχώς. Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνθρωποι που πίνουν πολύ νερό καίνε περισσότερο λίπος σε σχέση με εκείνους που πίνουν περίπου 4 ποτήρια νερό την ημέρα.
7. Ξεχνάμε τα ξενύχτια
Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, εκτός ότι έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια, αυξάνουν τη διάμετρο της μέσης, αφού έρευνες έχουν αποδείξει πως μετά από μια μέρα ελλιπούς ύπνου, ο οργανισμός έχει την τάση να καταναλώνει μέχρι και 549 περισσότερες θερμίδες, ενώ ο μεταβολισμός μειώνει την απόδοση του κατά 20%. Συνεπώς, αν ο στόχος είναι η γρήγορη απώλεια κιλών, κλείνουμε τα φώτα και κοιμόμαστε νωρίς!
Και φυσικά, όλα τα παραπάνω τα εφαρμόζουμε δίχως στρες γιατί έτσι αυξάνουμε την κορτιζόλη, την ορμόνη που μπλοκάρει την καύση λίπους και που προκαλεί πρήξιμο.
thatslife.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading