Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Μυστικά για την αποθήκευση των καλοκαιρινών

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Στη φάση της… αναδιοργάνωσης είναι αυτή την περίοδο η πλειοψηφία των νοικοκυριών. Η αλλαγή του καιρού μας… αναγκάζει να κατεβάσουμε από τα πατάρια και να βγάλουμε από το βάθος της ντουλάπας τα χειμωνιάτικα ρούχα και να τοποθετήσουμε εκεί τα καλοκαιρινά μας. Μια διαδικασία επίπονη και βαρετή, ειδικά για όσες νοικοκυρές ασχολούνται μ’ αυτό για χρόνια. Αλλά και πολύ σημαντική, επίσης, καθώς αν αδιαφορήσουμε κι αφήσουμε μπερδεμένα τα ρούχα όσο περνάει ο καιρός δεν θα βρίσκουμε τίποτα όταν το χρειαζόμαστε. Οπως όλες οι διαδικασίες αποθήκευσης, έτσι κι αυτή έχει τα μυστικά της για να γίνει πιο άνετη και λειτουργική.
  • Είναι σημαντικό να εξετάζουμε σχολαστικά τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσουμε και να είμαστε σίγουροι ότι είναι απόλυτα καθαρά. Ακόμα κι ένας μικρός λεκές που σήμερα φαίνεται ασήμαντος, μετά από μερικούς μήνες θα έχει «ποτίσει» τόσο το ύφασμα που δεν θα καθαρίζεται με τίποτα. Καλύτερα να βάλουμε το ρούχο στο πλυντήριο, ακόμα κι αν δεν το έχουμε φορέσει παρά ελάχιστα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα ρούχα (μπλουζάκια, παρεό κτλ.) που φοριούνται στην παραλία, αν τα αφήσουμε με το αλάτι της θάλασσας το πιθανότερο είναι όταν τα βγάλουμε πάλι από τη ντουλάπα να χρησιμοποιούνται μόνο ως ξεσκονόπανα.
 
  • Καθαρίζουμε, επίσης, σχολαστικά τα αξεσουάρ της παραλίας μας. Πόσες και πόσες μάσκες δεν έχουν αχρηστευθεί και πόσα βατραχοπέδιλα έχασαν το χρώμα τους επειδή έμειναν για μήνες με το αλάτι, ξεχασμένα σε μια σακούλα στην αποθήκη…
  • Μυστικά για την αποθήκευση των καλοκαιρινώνΤα καλοκαιρινά ρούχα είναι λεπτά και κατά κανόνα τσαλακώνονται εύκολα. Το καλύτερο είναι να μην τα σιδερώσουμε πριν τα αποθηκεύσουμε, εκτός αν έχουμε άπλετο χώρο και δεν «στριμώχνονται». Αν προσπαθούμε να τα χωρέσουμε κάπου είναι σίγουρο ότι θα τσαλακωθούν, οπότε θα χρειαστεί να τα σιδερώσουμε και το καλοκαίρι, όταν τα χρησιμοποιήσουμε πάλι. Γιατί να κάνουμε διπλή δουλειά; Αν θέλουμε οπωσδήποτε να διατηρήσουμε κάτι ατσαλάκωτο, καλύτερα να το «γεμίσουμε» με χαρτί.
  • Οπου δεν είναι απαραίτητο αποφεύγουμε τις πλαστικές σακούλες. Ναι, είναι πιο εύκολες στη χρήση, αλλά δεν επιτρέπουν στα ρούχα να «αναπνεύσουν» επί μήνες. Προτιμούμε τις υφασμάτινες ή χάρτινες σακούλες.
  • Είναι καλύτερο πριν την αποθήκευση να «απλώσουμε» όλα τα ρούχα στο κρεβάτι και να τα χωρίσουμε σε κατηγορίες παρά να βάζουμε ό,τι να’ ναι σε σακούλες και να τις τοποθετούμε στη ντουλάπα ή το πατάρι. Ετσι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πού περίπου βρίσκεται κάθε ρούχο, ώστε όταν το αναζητήσουμε να μην χρειαστεί να τα βγάλουμε όλα έξω. Τα βαρύτερα ρούχα τοποθετούνται κάτω από τα ελαφρύτερα.
  • Αν θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για μια πασχαλινή εξόρμηση ή ένα μαγιάτικο μπάνιο και δεν θέλουμε να τα κάνουμε όλα γης μαδιάμ στη ντουλάπα για να ανακαλύψουμε το μαγιό μας, φροντίζουμε να το «απομονώσουμε» σε μια ειδική τσάντα (μαζί με μερικά καλοκαιρινά ρούχα), στην οποία θα έχουμε εύκολη πρόσβαση.
Μυστικά για την αποθήκευση των καλοκαιρινώνΕίναι λάθος να πιστεύουμε ότι μόνο τα χειμωνιάτικα ρούχα χρειάζονται αρωματικά ή εντομοαπωθητικά. Και στα καλοκαιρινά χρησιμοποιούμε λεβάντα ή καμφορά, φυσικά σε μικρότερες ποσότητες. Για την καλύτερη οσμή των ρούχων χρησιμοποιούμε αρωματικό φακελάκι ή λιωμένα σαπουνάκια μπάνιου.
flowmagazine.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading