Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Pokemon Go: Πώς το νέο παιχνίδι φέρνει χρήματα σε μπαρ και εστιατόρια

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Οι καταστηματάρχες άρπαξαν την ευκαιρία και αφού προσέλκυσαν pokemon στο μαγαζί τους, προσέλκυσαν και νέους πελάτες. Πως λειτουργεί η επιχειρηματική αυτή κίνηση
Στο pokemon go το νέο παιχνίδι για smartphones που έχει γίνει ήδη τεράστια επιτυχία από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του θέλει τους παίκτες να κυκλοφορούν έξω στον πραγματικό κόσμο οπουδήποτε αναζητώντας τη στιγμή που το παιχνίδι θα τους εμφανίσει ένα φανταστικό pokemon.
AdTech Ad
Κάποιοι καταστηματάρχες βέβαια με αυξημένο επιχειρηματικό δαιμόνιο σκέφτηκαν: "γιατί οι παίχτες να κυκλοφορούν έξω αδιάφορα ψάχνοντας για pokemon και να μην έρχονται στο μαγαζί μας να τα βρουν;" "Απολαμβάνοντας βέβαια με το αζημίωτο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε;" συμπληρώνουμε εμείς.
Ο πρώτος που το σκέφτηκε και το υλοποίησε είναι ο ιδιοκτήτης μιας πιτσαρίας στο Queens που προσέφερε πέρα από λαχταριστά κομμάτια πίτσας, και παγωμένες μπύρες τις απαραίτητες Pokeballs στους χρήστες του νέου παιχνιδιού. Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας δαπάνησε 10 δολάρια για να αγοράσει μια δυνατότητα του παιχνιδιού να προσελκύει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία περισσότερα pokemon.
Σύντομα οι παίκτες μαζεύτηκαν για να αιχμαλωτίσουν τα pokemon που τους εμφανίστηκαν πάνω σε τραπέζια και σκαμπό στην κουζίνα ακόμα και στην τουαλέτα. Το αποτέλεσμα ήταν ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας να δει αύξηση του τζίρου του σε σχέση με ένα τυπικό Σαββατοκύριακο κατά 30%.

  Ακόμη, μια ψηφιακή βιβλιοθήκη στο Σαν Φραντσίσκο έχει μετατραπεί για τους παίκτες σε δημοφιλές gym(εκεί που συναντιούνται στο παιχνίδι ώστε να ρίξουν τα pokemon στη μάχη), και υπεύθυνοι είπαν να επωφεληθούν. Στην ίδια τοποθεσία παλαιότερα υπήρχε μια εκκλησία και πολλά από τα gyms βρίσκονται σε θρησκευτικούς χώρους, πολιτιστικά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους. Μπορεί αρχικά να τοποθετείται πινακίδα που έγραφε "Πολεμήστε την ομάδα Mystic αλλά μην ενοχλείται το προσωπικό μας" αλλά στις εγκαταστάσεις του προσφέρει κάθε Παρασκευή ξενάγηση ο υπεύθυνος δήλωσε τώρα περίεργος για το πόσοι θα πάνε αλλά θα κοιτάζουν μόνο τα κινητά τους.
Ένα εστιατόριο στο Μπρούκλιν είδε τη χιουμοριστική πλευρά του πράγματος και ανήρτησε ταμπέλα με το μήνυμα  "Τα pokemon είναι μόνο για τους πελάτες που πληρώνουν". Η ταμπέλα αναρτήθηκε μετά το περιστατικό ενός νεαρού μπου μπήκε τρέχοντας διασχίζοντας όλο το μαγαζί επειδή είχε βρει ένα σπάνιο pokemon.

  Μετά από όλα αυτά δεν είναι λίγοι αυτοί πια που σκέφτονται να προσθέσουν στο μηναίο κόστος τους και έξοδα για το pokemon go, προκειμένου να δουν ουρές πελατών στα μαγαζιά τους.
news247.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading