Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Πώς ένα κομμάτι του Μιχάλη Ρακιντζή από το 1987 μεταμορφώθηκε σε διεθνές hit του 2016

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Πίσω στο μακρινό 1987, ο Μιχάλης Ρακιντζής κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Μωρό μου φάλτσο». Ένα από τα κομμάτια του δίσκου ήταν το «Δεν Πιστεύω», στα φωνητικά του οποίου συναντάμε την Ελένη Δήμου. Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν ένα από τα πλέον επιτυχημένα της καριέρας του Ρακιντζή αλλά και ένα από τα πιο πρωτοπόρα, καθώς συνδύαζε με εξαιρετικό τρόπο στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής του στυλ των Depeche Mode αλλά και ανατολίτικες μελωδίες. Ήταν μάλιστα τόσο δημοφιλές που ο ρυθμός του χρησιμοποιήθηκε μέχρι και σε σύνθημα των οπαδών της ΑΕΚ.

Αυτά το 1987.
Σήμερα, Οκτώβριο του 2016, το «Δεν Πιστεύω» ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, μόνο που αυτή τη φορά έχει τον τίτλο «I Don't Believe», έχει «καλογυαλιστεί», έχει έρθει στα μέτρα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής και έχει αρχίσει, σιγά σιγά, να γίνεται κανονικό ραδιοφωνικό hit. Όχι μόνο στα δικά μας ραδιόφωνα, αλλά και στις playlists του εξωτερικού.


Η νέα ταυτότητα του τραγουδιού ανήκει στον Έλληνα μουσικό παραγωγό Zaq, ο οποίος πήρε το pop (και λίγο cult) hit του '80 και το μεταμόρφωσε σε ένα κομμάτι balearic disco πρώτης ποιότητας που, ας είμαστε ειλικρινείς, σε κάνει να κολλάς από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Βέβαια, βοηθά και το μπροστά-από-την-εποχή-του πρωτογενές υλικό.
Το «I Don't Believe» κυκλοφορεί από τη δισκογραφική Isigude, σε κανονική και instrumental μορφή, ψηφιακά και σε βινύλιο 12”.
 huffingtonpost.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading