Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Τίγρεις σε σφαγείο κυνηγούν drone και το καταρρίπτουν

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ένα βίντεο με μία αγέλη τίγρεις της Σιβηρίας που κυνηγούν και τελικά «καταρρίπτουν» ένα drone κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας πλήθος θετικών σχολίων περί της πραγματικής φύσης των τίγρεων και ότι κατά βάθος θα είναι πάντα μεγάλες γάτες που θέλουν να παίξουν. Το βίντεο ανέβηκε αρχικά στον σταθμό του ITV News.

 «Είναι φοβερό βίντεο. Όμορφες τίγρεις κοιτάζουν προς τον ουρανό και τρέχουν γύρω-γύρω. Τελικά πιάνουν το drone», γράφτηκε ως σχόλιο σε μία ιστοσελίδα που αναπαρήγαγε το βίντεο. Προς μεγάλη απογοήτευση, ωστόσο, όλων όσοι βιάστηκαν να θεωρήσουν το θέαμα «όμορφο» και «αθώο», το μέρος που βρίσκονται συγκεντρωμένες τόσες πολλές τίγρεις Σιβηρίας είναι στην πραγματικότητα ένα… σφαγείο. Ο John R. Platt, ένας δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων, ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε την πραγματική προέλευση των πλάνων: μια φάρμα στη βορειοανατολική Κίνα, επονομαζόμενη «Harbin Siberian Tiger Park».


H φάρμα τίγρεων, σύμφωνα με το «Big Cat Rescue», λειτουργούσε υπό το πρόσχημα της διάσωσης των ζώων για κάποιο χρονικό διάστημα. Η φάρμα στην πραγματικότητα ειδικεύεται στο λαθρεμπόριο οστών τίγρεων, του κρέατός τους, των δερμάτων τους και μιας ποικιλίας που λέγεται «κρασί των οστών».
Η εκτροφή τίγρεων σε αιχμαλωσία με σκοπό το παράνομο εμπόριο μερών τους καταδικάστηκε από τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES) το 2007. Το 2015, το «Harbin Siberian Tiger Park» φέρεται να στέγασε 800 τίγρεις υπό την ιδιοκτησία του. Διατηρεί, επίσης, σε αιχμαλωσία αφρικανικά λιοντάρια, λευκές τίγρεις και λεοπαρδάλεις.
 newsbeast.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading