Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Οι δέκα πιο σημαντικές δεξιότητες για να βρείτε δουλειά τα επόμενα χρόνια

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Θα ξαφνιαστείτε με το πόσο θα αλλάξουν οι ανάγκες μέσα σε λίγα χρόνια
Adtech Ad
Σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, οι εργοδότες θα αναζητούν εργαζόμενους με πολύ διαφορετικές ικανότητες από αυτές που ψάχνουν σήμερα.
AdTech Ad
Στην πραγματικότητα, κατά μέσο όρο περισσότερο από το ένα τρίτο των επιθυμητών ικανοτήτων σήμερα δε θεωρούνται σημαντικές, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Αυτό, όμως, αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.
Η έκθεση με τίτλο «Το μέλλον των θέσεων εργασίας » χρησιμοποίησε ένα δείγμα περισσότερων από 350 εργοδοτών σε εννέα βιομηχανίες σε 15 από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου για να καταλήξει στις προβλέψεις σχετικά με το πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις θα αλλάξει την αγορά.
Δείτε τις 10 ικανότητες που κανέναν ρομπότ δε θα μπορέσει να καλύψει και θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση μέχρι το 2020.

 

ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Πρόκειται για την ικανότητα να μπορεί να σκεφτεί κανείς πολλαπλές έννοιες ταυτόχρονα. Δεν ήταν καν μια επιθυμητή ικανότητα το 2015, αλλά θα γίνει πιο σημαντική κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών. Σύμφωνα με την έκθεση, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αρκετές θέσεις εργασίας θα απαιτούν υψηλότερο επίπεδο γνωστικών ικανοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δημιουργικότητα, τον λογικό συλλογισμό και το πρόβλημα της ευαισθησίας.

 

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Σε γενικές γραμμές, οι κοινωνικές δεξιότητες πρόκειται να γίνονται όλο και πιο σημαντικές στον χώρο εργασίας. Αυτό είναι λογικό, διότι οι κοινωνικές δεξιότητες είναι ακόμα κάτι που, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι αποκλειστικά ανθρώπινη ικανότητα.
Μέχρι το 2020 οι δεξιότητες διαπραγμάτευσης θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση σε τεχνολογικές και μαθηματικές εργασίες όπως εκείνη του αναλυτή δεδομένων ή του προγραμματιστή.

 

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πρόκειται για την διαρκή αναζήτηση τρόπων να βοηθήσει κάποιος τους άλλους και αυτό εμπίπτει στην «ομπρέλα» των κοινωνικών δεξιοτήτων.
Σύμφωνα με πρόσφατη εργασία του Εθνικού Γραφείου Οικονομικών Ερευνών, οι δυνατές κοινωνικές δεξιότητες θα συνεχίσουν να είναι σημαντικές καθώς τα ρομπότ και η αυτοματοποίηση καταλαμβάνουν αρκετές θέσεις εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading