Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τέσσερα μικρά λάθη που κάνεις όταν τρως πρωινό και σου προσθέτουν κιλά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το πρωινό είναι το γεύμα που σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου και μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη γραμμή σου, αρκεί να τηρήσεις μερικούς βασικούς κανόνες.
Τα λάθη που θα δεις παρακάτω είναι πολύ συχνά και προσθέτουν στο πρώτο γεύμα της ημέρας σου περιττές θερμίδες ή σε προδιαθέτουν να πεινάσεις –και μάλιστα πολύ– πριν έρθει η ώρα για το μεσημεριανό σου.
Δες ποια είναι και φρόντισε να τα αποφύγεις πάση θυσία!

1. Πίνεις χυμό πορτοκάλι

Μπορεί να θεωρείς αυτή τη συνήθεια εξαιρετικά υγιεινή, όμως ο χυμός θα σου δώσει περισσότερα σάκχαρα και θερμίδες από τα ίδια τα πορτοκάλια. Επίσης, ο χυμός δεν έχει χορταστικές φυτικές ίνες όπως το φρούτο, επομένως προτίμησε τα πορτοκάλια, αφού θα σε «κρατήσουν» για περισσότερες ώρες.
1f44bf393001bee1ba6b9984e1094d47 XL

2. Τρως τα δημητριακά σε μεγάλο μπολ

Τα δημητριακά –ολικής άλεσης πάντα– είναι σε γενικές γραμμές μια καλή επιλογή για πρωινό, αφού είναι χορταστικά και παρέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ το γάλα ή το γιαούρτι με το οποίο τα συνδυάζουμε παραδοσιακά δίνει και πρωτεΐνες. Χρειάζεται όμως προσοχή με τη μερίδα που θα καταναλώσεις, αφού επιλέγοντας ένα μεγάλο μπολ θα ξεφύγεις αρκετά με τις θερμίδες.

3. Τρως κουλούρι

Δεν είναι ό,τι πιο ανθυγιεινό μπορείς να φας το πρωί, όμως καλύτερα να το αποφύγεις, αφού αντιστοιχεί λόγω του όγκου του σε αρκετές φέτες ψωμί του τοστ. Προτίμησε λοιπόν μία φέτα μαύρο ψωμί του τοστ με μία φέτα τυρί ή λίγο φιστικοβούτυρο για να πάρεις τις ίδιες αλλά πιο «ποιοτικές» θερμίδες και περισσότερες χορταστικές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

4. Επιλέγεις επιδόρπια γιαουρτιού με φρούτα

Είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, αφού αν βιάζεσαι μπορείς να πάρεις το γιαούρτι μαζί σου και να το φας μόλις φτάσεις στο γραφείο. Πολλές φορές όμως το γιαούρτι με φρούτα περιέχει «κρυφή» Τι συμβαίνει στο σώμα όταν παραλείπουμε το πρωινό, κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις αν διαβάσεις προσεκτικά την ετικέτα του. Αντί γι’ αυτό, προτίμησε ένα απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και κόψε από πάνω ένα φρέσκο φρούτο της επιλογής σου.
Πηγή: womenshealthmag.com

 onmed.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading