Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Τροφές για λαμπερό και υγιές δέρμα ανάλογα με την ηλικία μας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες στα 20 απ’ ότι στα 40 και φυσικά χρειάζεται διαφορετικά συστατικά τα οποία παίρνει μέσα από τις κατάλληλες τροφές. Όπως το σώμα μας αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων, έτσι αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας.
Δείτε λοιπόν τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε ανάλογα με την ηλικία σας, για λαμπερό και υγιές δέρμα …
Στα 20 πολλοί υποφέρουν ακόμη από σπυράκια, κοκκινίλες και δερματικά προβλήματα. Η ζάχαρη, τα γλυκά και τα αναψυκτικά επιδεινώνουν το πρόβλημα. Αντιθέτως η μαύρη σοκολάτα, τα δαμάσκηνα, τα βατόμουρα και τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.
Μπορείς να διατηρήσεις την υγεία και τη λάμψη του προσώπου στην ηλικία των 30, καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά πορτοκαλί χρώματος (καρότα, κολοκύθες, γλυκοπατάτες, πεπόνια) πλούσια σε βητα-καροτίνη που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και βοηθούν στην παραγωγή νέων.
Στα 40 η κυριότερη ανησυχία των γυναικών είναι η πρόληψη και μείωση των ρυτίδων. Αυτό επιτυγχάνεται με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, όπως οι χρωματιστές πιπεριές, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και φυσικά όλα τα εσπεριδοειδή.
Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος στην ηλικία των 50+ είναι πολύ σημαντική. Δεν αρκεί μόνο η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, αλλά και η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε νερό, όπως τα αγγούρια, τα μανιτάρια, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια και άλλα.

stogiatro.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading